Soundhealing

Wat is Soundhealing?

Soundhealing is een methode om de trilling van de mens in positieve zin te beïnvloeden. Alles rondom en in onszelf bestaat uit trillingen, en via deze trillingen ontstaat er resonantie. 

Vaak is deze trilling chaotisch en werkt het verstorend op heel het energetisch, emotioneel, mentaal en fysieke lichaam. Via klank en trilling kunnen we:

  • harmoniserend werken
  • trilling in het lichaam brengen en fysiek ontspannen
  • de geest tot rust laten komen
  • emoties wakker maken

Via een soundhealing sessie kan je jouw lichaam ontladen, opladen en in harmonie brengen. De klanktrillingen tijdens de sessie zijn voelbaar tot diep in je lichaam, in iedere cel. Dit brengt een diepe rust en doordat je aandacht naar binnen keert, treedt het zelfherstellend vermogen van je lichaam in werking.

Tijdens de sessie wordt gebruik gemaakt van verschillende instrumenten met elk hun specifieke werking:

Klankschalen

De klankschaal brengt je bij de stilte in jezelf. De rijke klanken zetten je hele wezen in een harmoniserend trillingsveld met veel boventonen. Ze halen je zeer snel uit je hoofd tot in een meditatieve staat. Ze brengen je gemakkelijk in voeling met je lichaam en emoties. Je komt hierdoor in een zone die diep vredevol en harmoniserend aanvoelt. 

Stemvorken

De trilling van een stemvork gaat tot diep in het lichaam en heeft een zeer gunstig effect op gewrichten en botten. De vibraties maken het lichaam soepeler en bevorderen de doorstroming in het lichaam zowel fysiek als energetisch. De trilling van de stemvorken stimuleert de verbinding met onze natuurlijke vibratie. Dit heeft tal van gunstige effecten op ons lichaam.

Geef je over aan de ultieme ontspanning en weldaad van deze klanken en vibraties.

Hoe verloopt een Soundhealing sessie?

Verkennend gesprek

We bespreken steeds met welke intentie je naar de sessie komt. Zo kan de behandeling optimaal op jouw persoonlijke situatie worden afgestemd.

TIP: laat je verwachtingen zo veel mogelijk los. Laat jezelf er gewoon zijn!

De behandeling

Vervolgens neem je plaats op de massagetafel. We zorgen ervoor dat je aangenaam ligt.

Tijdens de behandeling houd je al je kleren aan; draag dus bij voorkeur comfortabele kledij. 

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van klankschalen en stemvorken op en rond het lichaam om tot een diepgaande ervaring en een mooi resultaat te komen. Je hoeft helemaal niets te doen; je kan je laten dragen door de klanken en trillingen en in een staat van diepe ontspanning komen. 

Napraten

Na de behandeling wisselen we ervaringen uit. Misschien heb je vragen of wil je delen wat je tijdens de sessie beleefd hebt. Indien je meerdere behandelingen wenst, volgen we je ontwikkelingen doorheen de sessies op.