Reiki voor kinderen

Kinderen doen hun best hun eigen pad te bewandelen in deze drukke wereld. Overdag krijgen ze te maken met heel veel prikkels en soms hebben ze moeite om deze te verwerken. Kinderen vangen meer op dan ouders soms beseffen en vaak hebben ze nog niet de tools om zich te uiten. Hun innerlijke worstelingen kunnen zich dan opstapelen tot blokkades en zorgen voor klachten op lichamelijk, emotioneel of mentaal vlak.

Wanneer kan reiki helpen?

Als je kind:

  • slecht slaapt of nachtmerries heeft

  • (vaak) huilt zonder duidelijke reden

  • erg druk is

  • gedragsproblemen heeft

  • snel overprikkeld is

  • stil, teruggetrokken of onzeker is

  • regelmatig ziek of verkouden is

  • gespannen is door bv. stress op school

Reiki kan je kind hiermee helpen en ondersteunen. Kinderen vinden reiki vaak heel prettig. Na enkele behandelingen gaan ze beter in hun vel zitten. Hun zelfvertrouwen neemt toe. Ze weten beter wat ze wel willen en wat niet. Ze kunnen zich beter ontspannen en daardoor beter met stress en angsten omgaan.

Kinderen nemen reiki sneller op dan volwassenen, omdat ze meestal onbevangen zijn en openstaan voor de energie. Een behandeling voor kinderen jonger dan 14 jaar duurt dan ook minder lang dan bij volwassenen.

De behandeling

Je kind mag plaatsnemen op de massagetafel of in de stoel blijven zitten. We zorgen ervoor dat hij/zij aangenaam ligt of zit met een lekker warm dekentje over zich heen. Kleine kinderen mogen ook op je schoot blijven zitten. Kinderen die moeite hebben met stil te liggen of te zitten, hoeven dit ook helemaal niet te doen. Hun favoriete knuffels of speeltjes mogen mee om mee te knuffelen, te friemelen of te spelen. Ik pas mij aan aan wat jouw kind nodig heeft om zich prettig te voelen.

De energie wordt doorgegeven via zachte aanraking. Het Usui Reiki systeem kent een aantal basisposities van handoplegging op het hoofd en het lichaam. Ik behandel steeds intuïtief volgens de behoeften van jouw kind.

Het ontvangen van reiki is een heerlijke ervaring waarbij je diep kan ontspannen. Elke persoon beleeft reiki op zijn eigen manier, ook kinderen. Je kind kan warmte ervaren, trillingen en tintelingen voelen, of misschien voelt het wel helemaal niks. Er is geen goed of fout! Energie blijft namelijk altijd stromen en heeft niets met geloof te maken.

Napraten

Na de behandeling wisselen we ervaringen uit. Misschien heeft je kind vragen of wil het delen wat hij of zij tijdens de sessie beleefd hebt. Indien er meerdere reiki behandelingen gewenst zijn, volgen we de ontwikkelingen van je kind doorheen de sessies op.